Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Μνήμη Ισαάκ και Σολωμού στο Παραλίμνι

Τελέστηκαν, το πρωί της Κυριακής 10 Αυγούστου 2014, τα ετήσια μνημόσυνα των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στα θερμά επεισόδια με τις δυνάμεις κατοχής, που συνέβησαν τον Αύγουστο του 1996 στην γραμμή αντιπαράταξης στην Δερύνεια.
Το θρησκευτικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή και των πολιτικών, δημοτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, των συγγενών, φίλων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των δύο ηρωομαρτύρων, το οποίο τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπροσευχομένου του Μητροπολίτη Ταμασού και κατάθεση στεφάνων.
Αμέσως μετά οι μοτοσικλετιστές και οι συντελεστές της ομάδας «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», σχημάτισαν πομπή και κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου κατέθεσαν στεφάνια στον τόπο θυσίας των δύο παλικαριών.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου