Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Αγία Νάπα

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου λαμπρύνεται και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίας Νάπας και ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Παναγίας. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, του οποίου προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Αναστασιάδης από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (παρεπιδημών αυτές τις μέρες στην Κύπρο), με τη συμμετοχή πλειάδος κληρικών εκ της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Κιτίου, απάντων των ιεροδιακόνων της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, στη παρουσία των δημάρχων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και πλήθους κόσμου.
Ακολούθησε η λιτάνευση της αρχαίας εικόνας της Αγίας Νάπας, πέριξ του Ιερού Ναού. Πλήθος πιστών, ντόπιοι και ξένοι, προσέρχονταν ευλαβικά για να προσκυνήσουν τόσο την αρχαία εικόνα όσο και τον χώρο που αυτή ανευρέθηκε, την ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Νάπας.
Την Δευτέρα το πρωί, κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, σεπτή εντολή και αδεία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου. 
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού αρχαίας εικόνας της Αγίας Νάπας και της τιμίας ζώνης. Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και εψάλλη η Παράκλησις στη Υπεραγία Θεοτόκο.
 
Ιεροδιάκονος Επιφάνιος - Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου