Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου, ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Έλαβαν, επίσης, μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, ο Πρωθιερέας Μιχαήλ Goundiaev από την Ρωσική Εκκλησία, ο π. Ioan Sauca από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής, καθώς και διάκονοι της μητροπόλεως. Στο ιερό βήμα παρέστη προσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιργοβιστίου κ. Νήφων από το Πατριαρχείο Ρουμανίας. Αρκετοί ήταν οι πιστοί που για ακόμη μια φορά και σήμερα εκκλησιάστηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Κατά  το υπόλοιπο της ημέρας, τα μέλη του Π.Σ.Ε, είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν μέσα στην πόλη της Αμμοχώστου ενώ επισκέφθηκαν την εγκαταλελειμμένη εκκλησία της Αγίας Ζώνης, τον άλλοτε καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, το Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα και την αρχαία Σαλαμίνα με την βασιλική του Αγίου Επιφανίου.
Πηγή: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου