Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΣΕ με Πρόεδρο Αναστασιάδη και Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο

Το πρωί της Τρίτης 25 Νοεμβρίου, το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, συνοδευόμενο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο, επισκέφθηκε το προεδρικό μέγαρο όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα και διήρκησε μισή ώρα. Ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συνομιλητές του για τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα, και τις Τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή. Από την πλευρά τους τα μέλη του Π.Σ.Ε, εξέφρασαν την στήριξη τους στις προσπάθειες της Κυπριακής πολιτείας για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για την ευημερία των πολιτών ολόκληρης της Κύπρου.

Τα υπόλοιπα μέλη των συνέδρων, μετά από την καθιερωμένη προσευχή-ακολουθία στο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Νάπα, μετέβησαν στην πρωτεύουσα όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην παλαιά Λευκωσία και να δουν από κοντά τα διάφορα αξιοθέατα και τα κτίρια. Ένας από τους σταθμούς ήταν και το Βυζαντινό Μουσείο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄.

Λίγο μετά το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή του Π.Σ.Ε, πέρασε το κατώφλι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπου στο Μέγα Συνοδικό τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Μετά από το καλωσόρισμα και σύντομη αναφορά στην ιστορία της Κυπριακής Εκκλησίας ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών και έγινε ανταλλαγή δώρων.

Πηγή: Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου