Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Η συζυγική και η γονεϊκή σχέση μέσα στην Ορθόδοξη παράδοση

Πλήθος νέων γονέων και συζύγων, μελών των ενοριακών Σχολών Γονέων, συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής 9 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της Τοπικής Εκκλησίας για ένα αυθεντικό διάλογο αγάπης, με επίκεντρο τον ιερό θεσμό της οικογένειας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η συζυγική και η γονεϊκή σχέση μέσα στην Ορθόδοξη παράδοση».
Ο κ. Αθανάσιος, με τον μεστό και γλυκύ λόγο του, αναφέρθηκε στην ανάγκη επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, μεταξύ των συζύγων και των παιδιών με τους γονείς, αλλά και στην ανάγκη του «ακούειν» ο ένας τον άλλο.
Επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα ζητήματα, αλλά ενίοτε απαιτείται σιωπή, η οποία πρέπει να μετατρέπεται σε προσευχή. Αναφέρθηκε στην αγάπη, ως προσπάθεια κατανόησης της θέσης του καθενός, ενώ τόνισε την ανάγκη τα ανδρόγυνα να λειτουργούν ως ένας άνθρωπος και όχι ως ξεχωριστές οντότητες μέσα στην οικογένεια.
Ο κ. Αθανάσιος χρησιμοποίησε πολλά παραδείγματα από την εμπειρία του ως πνευματικός, δημιουργώντας πολύ ζεστή ατμόσφαιρα για τους συμμετέχοντες.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού για την παρουσία του στην Τοπική Εκκλησία, τις τελευταίες ημέρες, έκανε την παρουσίαση του βιβλίου «Γάμος και οικογένεια» των εκδόσεων Αρχονταρίκι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε άλλους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου, λειτούργησαν τμήματα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.
Πηγή: Ι. Μ. Δημητριάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου