Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Ο Λεμεσού Αθανάσιος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας όπου στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πλήθος Κληρικών, αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας, η Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Λιμενικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσέλευση πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσαν τους χώρους της Ιεράς Μονής.
Προ της απολύσεως της Εσπερινής Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε επισήμως και προσφώνησε τον Πανιερώτατο, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά όλων για την παρουσία του στην Πανήγυρη της Ιεράς Μονής.
Αμέσως μετά, το λόγο έλαβε ο Πανιερώτατος ο οποίος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής για την υποδοχή, κήρυξε το Θείο Λόγο.
Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην παρουσία των Αγγελικών Ταγμάτων στη ζωή του κάθε χριστιανού. Σημείωσε ότι κύριο έργο τους είναι η σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων και αποτελούν τους βοηθούς και συνοδοιπόρους του κάθε Χριστιανού στην καθημερινή ζωή. Τόνισε δε ότι ειδικά σήμερα, στις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, η παρουσία των Αγγέλων αποτελεί μεγάλη παρηγοριά και στήριγμα για όλους.

Ανήμερα της εορτής, στην Ιερά Μονή τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Πηγή: Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου