Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας στην Μονή Βατοπαιδίου

Η Α. Π. ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος από της Δευτέρας 24ης Νοεμβρίου, τη σεπτή αδεία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιεί προσκυνηματική επίσκεψη εις το Άγιον Όρος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, επ’ ευκαιρία της αγρυπνίας επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του Χρυσοστόμου.
Αφιχθείς ο Πανιερώτατος έτυχε, υπό της Αδελφότητος, της επισήμου υποδοχής. Ακολούθως εσχηματίσθη πομπή προς το Καθολικό ένθα και εψάλη δοξολογία. Ηκολούθησε προσφώνησις υπό του Καθηγουμένου, ευχαριστήσας τον Πανιερώτατον δια την παρουσίαν του και αντιφώνησις υπό του Πανιερωτάτου όστις εξήρεν τον σπουδαίο ρόλο των Μοναχών, ανεφέρθη εις την εμπερίστατον Μητρόπολίν του, εις το δεινώς δοκιμαζόμενον ποίμνιόν του και εις τον πνευματικόν αγώνα δια την επεκράτησιν της αγάπης, της ειρήνης και του δικαίου.
Ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης  κ. Εφραίμ προσέφερε εις τον Πανιερώτατον αρχιερατικό μπαστούνι, αντίγραφο κειμηλίου της Μονής.
Σημειούται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πανιερώτατος επισκέπτεται το Άγιον Όρος ως Αρχιερεύς.
  Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ι. Μ. Κυρηνείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου