Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Βόστρων

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου ενδόξου Αποστόλου Τιμοθέου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου και αγίου Φιλουμένου της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου στην Λευκωσία, ημέρα κατά την οποία γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί και παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήλθαν να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο.

Μετά την αρτοκλασία και λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στον βίο και τη δράση του αγίου Τιμοθέου επισημαίνοντας τον «ένθεο ζήλο του Αποστόλου και την πιστότητα της Διακονίας αυτού» και ευχαρίστησε, ακολούθως, όλους για τη συμμετοχή τους στον εορτασμό του προστάτη αγίου του.

Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκε, στον ίδιο Ιερό Ναό, η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθος λαού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις ιερές ακολουθίες προσεφέρθη, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών, τεμάχιο του ιερού Λείψανου του αγίου Αποστόλου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό της Εξαρχίας.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, εδέχθη στο «Συνοδικό» της Εξαρχίας τις συγχαρητηρίους ευχές και τα δώρα της αγάπης των πιστών.         
          Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Πέτρος Σολωμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου