Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τελέσθηκαν χθες τα εγκαίνια του πρώτου ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ο νεόδμητος και περικαλλής ναός βρίσκεται στην περιοχή Εκάλης (έναντι του Τσιρείου Σταδίου) και είναι αφιερωμένος μαζί με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και στον Όσιο Παΐσιο.

Η ιερά ακολουθία των εγκαινίων άρχισε στις 6 το απόγευμα με την υποδοχή των μαρτυρικών ιερών Λειψάνων (Αγίων Ηρακλειδίου Επισκόπου Ταμασού, Κοσμά του Αγιορείτου και Γεωργίου Νεομάρτυρος του Κυπρίου), τα οποία τοποθετήθηκαν στις τρείς Αγίες Τράπεζες του ναού αφιερωμένες επ’ ονόματι των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου, Παϊσίου του Αγιορείτου και των Αγίων Μαρτύρων Βαραχησίου και Ιωνά. Επ’ ονόματι των Αγίων Βαραχησίου και Ιωνά ετιμάτο η εκκλησία του χωριού των Αγίων Αρσενίου και Παισΐου στα Φάρασα της Καππαδοκίας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Ο Θεοφιλέστατος πριν από την απόλυση του εσπερινού απένειμε στο εφημέριο του ιερού ναού π. Μιχαήλ Σπανό, το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Της ακολουθίας των εγκαινίων και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μετά των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Λήδρας κ. Επιφανίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Στην ακολουθία συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου στη Χαλκιδική Αρχιμ. Θεόκλητος, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ. Ευδόκιμος, ο Πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού Πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Λεμεσού Αρχιμ. Ισαάκ και πολλοί κληρικοί. Συγκινητική ήταν και η κατά χιλιάδες προσέλευση του κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια της αγρυπνίας. Ακόμη στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος της πόλεως, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας έψαλλε η χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Πρωτ. Νικολάου Λυμπουρίδη.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων διοργανώνονται πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα από τις 23 -30 Ιανουαρίου 2015.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά για προσκύνηση των ιερών Λειψάνων του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου και των χαριτόβρυτων Κειμηλίων του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου από τις 6.30 το πρωί μέχρι  και τις 8.00 το βράδυ και καθημερινά θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και άλλες ακολουθίες.
Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου