Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια Ναού Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου στην Αγία Νάπα

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκαν το βράδυ της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2015  στην Αγία Νάπα, τα εγκαίνια του ιερού εξωκλησίου των Οσίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του εν τω Άθω, τελεταρχούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά και πλειάδα κληρικών.

Όπως ορίζει η τάξις της ακολουθίας των Εγκαινίων, ο Επίσκοπος κομίζει στον ιερό ναό τμήματα μαρτυρικών λειψάνων (Αποστόλου Κοδράτου, Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και μάρτυρος Αιμιλιανού) τα οποία μετά τον καταρτισμό τους στο ιερό δισκάριο, τοποθετήθηκαν στο χώρο της ιεράς Πρόθεσης.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων. Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε με συντομία στη σημασία της καθιέρωσης από την Εκκλησία ιερών ναών και εξήγησε επιγραμματικά στους παρευρισκόμενους πιστούς, πως τελείται η ακολουθία των Εγκαινίων. Ακολούθησε ο Όρθρος, τα Εγκαίνια και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, μέλη της θρονικής επιτροπής της Μητροπόλεως καθώς επίσης και αρκετοί πιστοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερατικώς προϊστάμενος Πρωτ. Βασίλειος Νικολάου, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο, τον κύριο δήμαρχο, τους κτήτορες και ευεργέτες του ναού και όλο το εκκλησίασμα για την συμμετοχή τους στην ακολουθία των Εγκαινίων.

Ως ενθύμιο, μοιράστηκε σε όλους αντίγραφο της ιεράς εικόνας των Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Φωτογραφίες: RetinaArtPhotography

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου