Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Την ευχή να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό και κυπριακό λαό, εξέφρασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Νίκο Βούτση, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. «Είχαμε την χαρά σήμερα να έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Είχαμε μια όμορφη συνάντηση. Μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μία εισαγωγή όλων των θεμάτων που απασχολούν το έθνος, απασχολούν και την Ελλάδα και την μικρή μας πατρίδα και από απόψεως εκκλησιαστικής και εθνικής και οικονομικής. Ανταλλάξαμε απόψεις. Βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Οι αγώνες είναι κοινοί και της Κύπρου και της Ελλάδος. Ευχηθήκαμε να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για το λαό μας και στην Ελλάδα και εδώ στην Κύπρο. Του ευχηθήκαμε καλή παραμονή στην Κύπρο και καλές επιτυχίες να έχει με τις επαφές που θα έχει με τους πολιτικούς μας εδώ και πάντοτε είχαμε και έχουμε την αίσθηση ότι η μητέρα πατρίδα, η Ελλάδα πάντοτε είναι δίπλα μας, είναι μαζί μας και βαδίζουμε ο ένας πλάι στον άλλο», συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι είχε την τιμή και την ευκαιρία να συναντήσει τον Μακαριώτατο.
Ανέφερε, επίσης, ότι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση και στις επισημάνσεις που τους έκανε ο Μακαριώτατος, στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ρόλου που ιστορικά διαδραματίζει στο προσκήνιο των εξελίξεων για την Κύπρο, η Εκκλησία της Κύπρου.
«Θεωρούμε ότι πρέπει όλες οι προσπάθειες, από όλες τις πλευρές να κατατείνουν και στην Κύπρο και στην Ελλάδα στο να υπάρξει μία έντιμη και βιώσιμη, κυρίως όπως συμφωνήσαμε, συμφωνία για το Κυπριακό που στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου να γίνει δυνατό πραγματικά, να υπάρξει επανένωση, μίας ενιαίας και ελεύθερης δημοκρατίας της Κύπρου με όλες τις εγγυήσεις που δίνει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, χωρίς ανάγκη εξωτερικών εγγυήσεων, για τις ελευθερίες, για την ζωή, για την εργασία, για την κοινή διαβίωση των ανθρώπων, των πολιτών, όλων των προελεύσεων και των πιστεύω, μέσα στην ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία», πρόσθεσε.
Ο κ. Βούτσης είπε ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν από όλες τις πλευρές «και θα πρέπει να συντονιστούν και με την ευρύτερη προσπάθεια και για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης στις δύο χώρες, αλλά και για την ανταπόκριση σε ένα φιλειρηνικό ρόλο που πρέπει να παίξουμε και διαδραματίζουμε, καθώς οι προκλήσεις στο διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας είναι πάρα πολύ μεγάλες».
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ και για την ξενάγηση που έγινε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Μακαρίου, που η συντήρηση που γίνεται σε όλο αυτό το κτίριο προσδίδει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορικότητα που έχει ο ρόλος που διαδραματίζει η Εκκλησία στο πλαίσιο της κυπριακής περιπέτειας και ζωής», κατέληξε.
ΚΥΠΕ
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου