Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Πανήγυρις Αγίου Στυλιανού στον συνοικισμό Άσπρες

Με μεγάλη προσέλευση πιστών και την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στον περικαλλή Ναό του Αγίου Στυλιανού στο συνοικισμό Άσπρες Στροβόλου.
Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.
Την επομένη, 26 Νοεμβρίου 2015, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Θεία Λειτουργία προϊσταμένου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κήρυξε το θείο λόγο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο βίο του Οσίου Στυλιανού, ο οποίος εγκατέλειψε τον κόσμο, μπαίνοντας στην μοναστική ζωή για να ασκήσει την ψυχή και το σώμα του.
Ο Άγιος Στυλιανός ήταν άνθρωπος σαν κι εμάς αλλά αξιώθηκε από τον Θεό να εισαχθεί στον χορό των Αγίων επειδή σε όλη του τη ζωή είχε την αγάπη μέσα του, την οποία την προσέφερε και στους συνανθρώπους του. Και επειδή, η Αγάπη είναι ο ίδιος ο Θεός - όπως μαρτυρεί ο Ευαγγελιστής Ιωάννης - αυτό σημαίνει ότι είχε μέσα του τον Θεό.
Όπως όλοι οι Άγιοι, έτσι και ο Άγιος Στυλιανός αποτελεί για μας παράδειγμα προς μίμηση, αφού ο στόχος όλων μας είναι να γίνουμε Άγιοι, δηλαδή φίλοι του Χριστού. 
Ας ζήσουμε όλοι μας με αγάπη, ταπείνωση και αφοσίωση στον Θεό και στον συνάνθρωπο, όπως έζησε και ο Όσιος Στυλιανός, έτσι ώστε να αξιωθούμε να ζήσουμε μέσα σε ένα καλύτερο κόσμο, πιό κοντά στον Θεό.
Εκκλησία Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου