Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Βαρβάραν την Αγίαν τιμήσωμεν

Με θρησκευτική ευλάβεια, ο πιστός λαός της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και ιδιαίτερα η 3-1 197η μοίρα μέσου Πυροβολικού της ΕΛΔΥΚ, τιμούν και εορτάζουν την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του πυροβολικού σώματος. 
Στη μητροπολιτική περιφέρεια Κωνσταντίας-Αμμοχώστου ένας ενοριακός ναός και άλλα τέσσερα εξωκλήσια σε Παραλίμνι, Αγία Νάπα, Σωτήρα, Άχνα και Φρέναρος αντίστοιχα. τιμώνται επ’ ονόματι της Αγίας.
Επίκεντρο των εορτασμών ο ομώνυμος ιερός ναός της Αγίας Βαρβάρας στον συνοικισμό Παραλιμνίου.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως.
Παρέστησαν ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο διοικητής της 197ης μοίρας μέσου Πυροβολικού Ιωάννης Φουρνιστάκης, τοπικοί φορείς και πολυπληθές εκκλησίασμα.
Μετά το πέρας της Εσπερινής ακολουθίας έγινε η λιτάνευση των ιερών εικόνων και του αποτμήματος ιερού λειψάνου της Αγίας  γύρω από το ναό με συνοδεία τιμητικού αγήματος, ενώ στο τέλος οι πιστοί κατά το έθος πέρασαν κάτω από τις ιερές εικόνες για να λάβουν την ευλογία και την χάρη των Αγίων Βαρβάρας και Ιωάννου του Δαμασκηνού.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου