Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκε στο Παραλίμνι, προσωρινή έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, ο εόρτιος Εσπερινός της Κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. 

Στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας οι εορτές αυτές τιμώνται ιδιαίτερα αφού άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας κ. Βασίλειος.
Το εσπέρας της Πέμπτης 31 Δεκεμβρίου 2015, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Άγιου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Βασιλείου και συμπροσευχομένων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικολάου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Έλαβαν μέρος οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Αναστάσιος Πογιατζιής, Φιλόθεος Μαχαιριώτης, Νεκτάριος Μπακόπουλος, Νεκτάριος Γεωργίου, ο πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, καθώς και πλειάδα κληρικών της μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου, ο Βουλευτής Κυριάκος Χ’ Γιάννης, ο πρώην Υπουργός Τάκης Πελεκάνος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας,, ο Βοηθός Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών και τέως Δήμαρχος Ανδρέας Ευαγγέλου, εκπρόσωποι κομμάτων, θρονικοί επίτροποι και πλήθος πιστών.

Μετά το τέλος του Εσπερινού κλήρος και λαός εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το Μέγα Συνοδικό όπου τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της Βασιλόπιτας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Πανιερώτατος, ευχαρίστησε τους εν Χριστώ αδελφούς Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο καθώς και το ευσεβές πλήρωμα που προσήλθαν στην εσπερινή ακολουθία για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου και να προσευχηθούν στον Θεό ώστε να στηρίζει τον ίδιο, που άγει τα ονομαστήριά του.

Έπειτα εκ μέρους και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος ευχήθηκε στον Πανιερώτατο «πλουσίαν την θείαν χάριν και υγιείαν κατ΄ άμφω διά την συνέχιση επί μήκιστον της ποιμαντικής και αρχιερατικής διακονίας στην θεόσωστο μητροπολιτική του περιφέρεια, και ο Θεός να τον αξιώσει σύντομα να εορτάζει την μεγάλη αυτή εορτή στην φυσική του έδρα την Αμμόχωστο».

Τέλος, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου τραγούδησε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα, προς τιμή του εορτάζοντος Μητροπολίτου.
Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου