Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Εορτή αγίου Νικολάου στα κατεχόμενα Λιμνιά

Σε κλίμα βαθύτατης θρησκευτικής κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, τελέστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά το 1974, η Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στα κατεχόμενα Λιμνιά Αμμοχώστου, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσυγκέλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Προκόπιο Προκοπίου. 
Οι ξεριζωμένοι και διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελεύθερης Κύπρου Λιμνιώτες, με την αρμόζουσα κατάνυξη ζήτησαν την βοήθεια και την χάρη του Αγίου Νικολάου, για επίλυση του Κυπριακού και σύντμηση του χρόνου της δοκιμασίας τους, ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν ελεύθερα την εκκλησία στην κατεχόμενη κοινότητά τους.
Εκατοντάδες πρόσφυγες άναψαν τα κεριά της ελπίδας για δικαίωση, λευτεριά και επιστροφή ευχόμενοι  με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του τιμώμενου Αγίου Νικολάου να αξιώσει σύντομα την επιστροφή στις πατρογονικές  εστίες.
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από το ναό και το πλήθος των πιστών περνώντας κάτω από την εικόνα έλαβε  την χάρη και την ευλογία του εορταζομένου Αγίου.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου