Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κρήτης στην Μητρόπολη Κωνσταντίας

Την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, 14 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Ξενάκη και τον ιερολογιότατο Διάκονο του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου π. Γεώργιο Χανιωτάκη. 

Εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου, συνοδεύονταν από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρο. 

Πρώτος σταθμός ήταν η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον  επιχώριο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Ακολούθως των κωδώνων κρουωμένων χαρμοσύνως, εισήλθαν στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου όπου προσκύνησαν  και ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε στο ιερό Ευαγγέλιο ως ανάμνηση της επίσκεψης του. 

Κατόπιν μιας σύντομης συνομιλίας στο Μέγα Συνοδικό, επισκέφθηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Εκεί τους υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αμμοχώστου κ. Σίμος Ιωάννου, ο οποίος και τους ξενάγησε στα εκθέματα του πολιτιστικού κέντρου. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του αγνάντεψαν από μακριά την βουβή και εγκαταλειμμένη πόλη της Αμμοχώστου, την πόλη Φάντασμα, που χάνεται στη φθορά των χρόνων, αναμένοντας μαρτυρικά την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της για να σφίξει ξανά από ζωή. Παρόν επίσης ήταν και ο Δήμαρχος Δερύνειας κ. Άνδρος Καραγιάννης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Λύκειο Παραλιμνίου. Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αδάμο Σεργίου και το προσωπικό του Σχολείου, καθώς και Διευθυντές και Διευθύντριες των υπόλοιπων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της επαρχίας μας. Παρών επίσης ήταν  ο κ. Μιχαλάκης Λοϊζίδης, θεολόγος, Α΄ Λειτουργός Εκπαίδευσης και Επαρχιακός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας-Αμμοχώστου.

Στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως η μαθητιώσα νεολαία επεφύλαξε θερμό χειροκρότημα στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο οποίος απηύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης και οικοδομής προς τους νέους. Αφού ευχαρίστησε και πάλι την Διεύθυνση του Σχολείου για τη θερμή υποδοχή και για την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής με τους νέους, μοίρασε σε όλους τους μαθητές ως ευλογία και ενθύμιο από μια εικόνα του μεγαλομάρτυρος Αγίου Μηνά. 

Το μεσημέρι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και της συνοδείας του, όπου έγιναν και οι ανάλογες προσφωνήσεις και ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων. 

Τελευταίος σταθμός του Σεβασμιωτάτου, ήταν το Μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας, όπου προσκύνησε το αντίγραφο της αρχαίας ιεράς εικόνας και ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου