Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Η Ε΄ Κυριακή των Νηστειών στην Μητρόπολη Ταμασού

Την Κυριακή 17 Απριλίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε, κήρυξε το θείο λόγο και τέλεσε το τριετές μνημόσυνο του αειμνήστου πατρός του, Οδυσσέα Γιωργάκη, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Στο σεπτό λόγο του ο Πανιερώτατος τόνισε τη σημασία που έχει για μας η πορεία προς το πάθος του Ιησού Χριστού και ότι η πορεία αυτή είναι η αληθινή δόξα του Κυρίου μας. Ο Κύριος, πρόσθεσε, δίνει την πραγματική διάσταση της «δόξας» με τα ίδια τα λόγια Του: «Όσοι θέλουν να δοξασθούν, πρέπει πρώτα να ταπεινωθούν, να αγιασθούν και να θυσιασθούν». Αυτό πρέπει και εμείς σήμερα να κάνουμε, αν θέλουμε να ακολουθήσουμε την αληθινή δόξα, η οποία ξεκινάει απο τα μονοπάτια της ταπεινώσεως, της αγιότητος και της θυσίας. Αυτή είναι η πραγματική δόξα, η δόξα του Κυρίου και των Αγίων της Εκκλησίας μας, δόξα αιώνια και αληθινή.

Κλείνοντας το λόγο του ο Πανιερώτατος ανάφερε το λάθος της επιδίωξης της εγκόσμιας δόξας, καθότι, αν θέλουμε την πραγματική  Βασιλεία του Θεού, δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως οι κοσμικοί άνθρωποι, αλλά όποιος θέλει να γίνει πρώτος πρέπει να γίνει υπηρέτης, να γίνει δούλος όλων, ταπεινός. Μεγάλοι στην Εκκλησία δεν είναι όσοι έχουν κάποια περίοπτη θέση, αλλά οι ταπεινοί, αυτοί που δέχονται με χαρά να επιτελούν ταπεινές διακονίες.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο μνήμα του πατέρα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού συμπαραστατούμενου απο συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου