Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

«Τον Σταυρόν σου προσκυνούμε Δέσποτα»

Τρίτη Κυριακή των Νηστειών σήμερα και η Εκκλησία μας τοποθετεί τον Τίμιο Σταυρό ως οδηγό, στήριγμα και πυξίδα στο δρόμο μας. Το σημείο του σταυρού, που από όπλο καταδίκης και κατάρας γίνεται, με τη θυσία του Χριστού, όπλο κατά των δαιμόνων, νίκη κατά του θανάτου και μέσο σωτηρίας των ανθρώπων. Αν κάποιος δεν περάσει από τον Σταυρό δεν θα μπορέσει να φτάσει στην Ανάσταση. Όρισε, ακριβώς, η Εκκλησία μας να εορτάζουμε τον τίμιο σταυρό στο μέσο περίπου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να αντλούμε δύναμη και κουράγιο στον της νηστείας και των αρετών αγώνα μας.

Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία, στον Όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.

Την εύσημο αυτή ημέρα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου τέλεσε και το Μνημόσυνο των διατελεσάντων Ιερέων, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων, Βοηθών, Κατηχητών και Φροντιστών του Ιερού Ναού.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου