Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Εορτή Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στην Λάρνακα

Στον εορτάζοντα ιερό ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, στον προσφυγικό συνοικισμό Κόκκινες Λάρνακος, χοροστάτησε, κατά την Εσπερινή Ακολουθία της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στον λόγο του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Πανιερώτατος, τόνισε ότι ο οσιακός βίος και τα θαύματα του αγίου Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού, ήταν και είναι μια διαρκής, διαχρονική επιβεβαίωση του ευαγγελικού λόγου του Κυρίου: « πιστεύων ες μέ, κν ποθάν, ζήσεται· κα πς ζν κα πιστεύων ες μ ο μ ποθάν ες τν αἰῶνα».

«Την επιβεβαίωση των ευαγγελικών αυτών λόγων», επεσήμανε, «ενισχύουν και επιβεβαιώνουν τα καθημερινά θαύματα των Αγίων μας, οι ιάσεις και θεραπείες εκ των ιερών αγίων λειψάνων, τουτέστιν η απερινόητος διά τον άνθρωπο παρουσία της θριαμβεβούσης Εκκλησίας στη ζωή μας».

Κλείνοντας, ο Ταμασού Ησαΐας, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος επευλόγησε την πρόσκληση των ιερέων του ναού προς τον ίδιον, για να προεστεί του πανηγυρικού εσπερινού.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία, της Εικόνας του Οσίου, πέριξ του πανηγυρίζοντος ιερού ναού.
Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου