Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Υποδοχή λειψάνων Αγίου Επιφανίου και Αγίας Ειρήνης

Με τις δέουσες τιμές η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Μάϊου 2016, την τιμία κάρα του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Επιφανίου, καθώς και τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Η έλευση των ιερών λειψάνων, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου, σήμανε και την έναρξη των πανηγυρικών εορτασμών για τη εορτή του Αγίου Επιφανίου, οι οποίοι θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 15 Μάϊου 2016.

Τα ιερά θησαυρίσματα υποδέχθηκε στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου ο ιερός κλήρος, με προεστώτα τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο, ενδεδυμένοι άπασα την στολή αυτών, όπως ορίζει η τυπική διάταξη κατά τη Διακαινήσιμο Εβδομάδα. Η φιλαρμονική της αστυνομικής δύναμης Κύπρου και τιμητικό άγημα του Στρατού, απέδωσαν τιμές.

Ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης, προστάτιδος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ενώ τελέστηκε επίσης μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των αποθανόντων μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιφορά των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των Αγίων, στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως του Παραλιμνίου.

Στην εσπερινή ακολουθία παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των φορέων, Δημάρχοι της επαρχίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, δεξιώθηκε το εκκλησίασμα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου