Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως στο Παραλίμνι

Στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, λειτούργησε σήμερα Κυριακή, 12 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των 318 θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α' Οικουμενικής Συνόδου και κήρυξε το θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του, ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, αφού ευχαρίστησε εν πρώτοις τον επιχώριο Μητροπολίτη, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο για την άδεια και ευλογία να προστεί της σημερινής ευχαριστιακής σύναξης, αναφέρθηκε εν συντομία στην σημερινή εορτή των Αγίων Πατέρων και στην Ευαγγελική περικοπή, επικεντρωνόμενος ιδιαίτερα στο χωρίο «Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου ᾧ δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς» και στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που θα συνέλθει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κρήτη.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Ιερώνυμος Πυλιώτης, Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτωτοπρεσβύτεροι Ηρακλείδιος Ξιούρος, Αναστάσιος Ισαάκ, Πρωθιερέας Δανιήλ Άγκελ και οι Ιεροδιάκονοι Καισάριος, Επιφάνιος και Φίλιππος.

Εορτάστηκε, επίσης, και η μνήμη του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος (15 Ιουνίου), του οποίου το όνομα φέρει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος.

Ευχόμαστε στον Πανοσιολογιώτατο, πολυχρόνια και αγλαόκαρπη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου και τη Μητρόπολή μας.

Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου