Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Υποδοχή λειψάνου Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως

Συγκινητική και με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε από τον Ταμασιανό λαό στα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961 μ.Χ.).

Τα άγια λείψανα, μεταφέρθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής από την Ρωσσική Κριμαία και συγκεκριμένα απο την ιερά μονή της Αγίου Παϊσίου του Βελισκόφσκι, όπου και φυλάσσονται, μετά από την σχετική επίσημη άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου.


Η υποδοχή της «κιβωτού» αυτής με τα λείψανα και την ακτινοβολούσα θεία χάρη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, έγινε στην κεντρική πλατεία της κοινότητας της Αγίας Βαρβάρας την Τετάρτη, 1η Ιουνίου και παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, αλλά και πολλοί ιερείς, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο κ.  Stanislav Osadjiy και πολλοί ευσεβείς πιστοί.

Ο Πανιερώτατος ευχαριστήσε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο για την ευλογία αυτή.

Το ιερό λείψανο συνοδεύουν, από την Ρωσσική Κριμαία ο καθηγούμενος της Μονής Αγίου Παϊσίου Βελισκόφσκι, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και ο Ιεροδιάκονος Γεώργιος.
Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου