Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Κυριακή του Τυφλού στην Μητρόπολη Ταμασού

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε την Κυριακή του Τυφλου εις τον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας της ομώνυμης κοινότητας, η οποία, αυτές τις ημέρες, φιλοξενεί τεμάχιο αγίου Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, από την Ιερά Μονή Αγίου Παϊσίου του Βελισκόφσκι.


Του συλλειτούργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περεγιασλάβ-Χμελνίτσκυ καί Βίσενκυ Αλέξανδρος, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, συλλειτουργούντος και του επιχώριου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.


Αναφερόμενος εις το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, ο Μητροπολίτης Ταμασού, προέτρεψε τον λαό να αποφεύγει την πνευματική τύφλωση, η οποία προκαλείται μέσα από τα πάθη και δια του αγώνος να φωτισθούμε με το φώς του Χριστού, το φώς της Αναστάσεως. 


Ανέφερε, επίσης, ότι είναι μεγάλη ευλογία για την ενορία της Αγίας Βαρβάρας αλλά και για όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια της Ταμασού η παρουσία των χαριτόβλυτων λειψάνων του Αγίου Λουκά. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο και παρακάλεσε τον Μητροπολίτη Αλέξανδρο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του Ταμασιανού λαού και του ιδίου του Μητροπολίτου προς τον προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας για την μεγάλη ευλογία, την οποία ο ίδιος επευλόγησε.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η ακολουθία του αγιασμού εις τον χώρο τον οποίο, κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας, θα ανεγερθεί Ναός προς τιμή του εν Αγίοις Πατρός Ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού.
Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου