Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και με θρησκευτική κατάνυξη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμανδρίτη Ιωάννη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή στην Κατεχόμενη Σαλαμίνα. 

Το Σάββατο, 11 Ιουνίου, το πρωί (ώρα 7.30΄), τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής συλλειτουργούντων κληρικών της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους κ,κ. Παναγιώτη Καραμαλάκη και Ανδρέα Καραμαλάκη.

Ο Ηγούμενος της Μονής, λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αποστόλου Βαρνάβα και τόνισε ιδιαίτερα την τεράστια προσφορά του Αποστόλου Βαρνάβα στην πρώτη Εκκλησία της Κύπρου.

Να αναφέρουμε, ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στη παρουσία του Μουφτή, αρκετών Πρεσβευτών, τέλος, ότι οι περισσότεροι από τους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, είναι πρόσφυγες από τις κοινότητες που γειτνιάζουν με τη μονή και συγκεκριμένα από τον Άγιο Σέργιο, τα Λιμνιά, την Έγκωμη, τον Άγιο Γεώργιο Σπαθαρικού, το Σπαθαρικό, το Αρναδί και τους Στύλλους. Για τη μεταφορά τους στη Μονή δρομολόγησαν λεωφορεία από διάφορα σημεία της ελεύθερης Κύπρου.
Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου