Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά

Τον ένσαρκο Άγγελο, των προφητών την κρηπί και δεύτερο Πρόδρομο της παρουσίας Χριστού, τον άγιο ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, εόρτασε και φέτος ο ευσεβής λαός στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Η μνήμη του, τα τελευταία 42 χρόνια, συνδέεται με τη θλιβερή και μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο, τον οποίο συναντά κανείς ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των ανθρώπων.  

Εκατοντάδες πιστοί, ντόπιοι και ξένοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας, παιδιά, νέοι, ενήλικες, παππούδες και γιαγιάδες, ξεριζωμένοι πρόσφυγες, ανηφόρησαν προς το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα, ν’ ανάψουν ένα κερί και να παρακαλέσουν τον άγιο να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας της πατρίδας μας.

Της Εσπερινής Ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνου Κκαρά, του Πρωτ. Ηρακλειδίου Ξιούρου και του Διακόνου Επιφανίου Παπαντωνίου.
Ακολούθησε ιερά Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η πανήγυρις του εξωκλησίου ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την τέλεση Παράκλησις προς τον ένδοξο Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου