Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με το Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, είχε σήμερα Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2016, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β`, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Δαμασκό.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση στη Συρία, η ιστορική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες και η σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων αυτών σε όλα τα επίπεδα.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε τη σημασία ενδυνάμωσης των σχέσεων με τη Συρία και είπε ότι «είναι προς το συμφέρον των χωρών της ΕΕ να επαναξιολογήσουν τις σχέσεις τους με τη Συρία και να άρουν το άδικο εμπάργκο».
Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι από την εμπειρία που αποκόμισε ο ίδιος αλλά και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, φαίνεται ότι ο λαός της Συρίας οδεύει προς έξοδο από την κρίση και τη νίκη κατά της τρομοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Συρίας είπε ότι «ένας από τους κύριους λόγους της πρωτοφανούς τρομοκρατικής επίθεσης κατά τη Συρίας» είναι «η υπονόμευση του διαφορετικού και αρμονικού κοινωνικού ιστού της χώρας που αποτελούσε μια από τις πιο χαρακτηριστικές αρετές της ιστορίας της».
Πρόσθεσε ότι η δύσκολη περίοδος που περνά η χώρα ενδυνάμωσε τη δέσμευση του λαού για την ενότητα και την διαφορετικότητα.
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου