Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Τιμητική διάκριση στον Ηγούμενο Τροοδιτίσσης

Με λαμπρότητα και με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας της Τροοδίτισσας.


Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου στην παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι συνέρρευσαν στην Χάρη της Παναγίας.


Την ημέρα της εορτής προέστη της πανηγύρεως και τέλεσε την θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄. Συλλειτούργησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Πάφου Γεώργιος και Λεμεσού Αθανάσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.


Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Μακαριώτατος, έπειτα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, τίμησε με το χρυσούν παράσημον του Αποστόλου Βαρνάβα τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο, για την άοκνη, πολύχρονη και υψηλή προσφορά του στον Μοναχισμό και την Εκκλησία γενικότερα.
Λουκάς Α. Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Ι. Μ. Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου