Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

Η εορτή του Προδρόμου στην κατεχόμενη Γύψου

Τέλεστηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η θεία Λειτουργία στον άλλοτε πανηγυρίζοντα (στις 29 Αυγούστου) ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου, στην κατεχόμενη σήμερα κοινότητα Γύψου, με την ευκαιρία της μνήμης της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.

Της ευχαριστιακής σύναξης και του μνημοσύνου των ηρωϊκώς πεσόντων, καθώς και των άλλων κεκοιμημένων κατοίκων της κοινότητας, προέστη ο Παν/τος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, συμπαραστατούμενος από τον Διακ. Επιφάνιο Παπαντωνίου. Αναπέμφθηκε, επίσης, δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων κατοίκων της κοινότητας.


Μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο αποτελούσαν κυρίως εκτοπισμένοι κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας, ο Πανοσιολογιώτος, μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κοινοτάρχη Γύψου κ. Πανίκκο Γιασουμή και στο πρόσωπο του όσους κοπίασαν για την τέλεση της σημερινής θείας Λειτουργίας παρά τις διάφορες δυσκολίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί όπως η θεία Λειτουργία αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και σύντομα σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.
Ι. Μ. Κωνσταντίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου