Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ανάμνησις του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Φρέναρος

Στις 6 Σεπτεμβρίου τιμά η Εκκλησία, την ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά, των Αιδ/των Πρεσβ. Ανδρέου Θεμιστοκλέους, Παναγιώτου Αθανασίου, Χρίστου Κούλενδρου, Κωνσταντίνου Αθανασίου, Ανδρέου Χρήστου και Κυπριανού Αθανασίου καθώς και του Διακόνου Επιφανίου Παπαντωνίου.
Τον χορό των ιεροψαλτών οι οποίοι απέδωσαν με εναρμόνιο μέλος τους ύμνους της εορτής, διηύθυνε ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Κυριάκος Ψάλτης.
Στην ακολουθία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και παρεπιδημούντες σε αυτή με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη Φρενάρου Νίκο Κουρρή και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, τον θρονικό επίτροπο της Μητροπόλεως, τον κοινοτάρχη Αγίας Νάπας, πρώην αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας και του πυροσβεστικού σώματος, τον πρόεδρο του ΕΣΣΕΑ κ.α.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και η δέησης στην είσοδο του ναού κατά τα ειωθότα στην Εκκλησία της Κύπρου.
Την επομένη, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος οι πλείστοι των προαναφερθέντων κληρικών, στην παρουσία και πάλι αρκετών πιστών, παρά το εργάσιμο της ημέρας.
Στο ιερό αναλόγιο εκτός από τον κ. Κυριάκο Ψάλτη, μετείχε επίσης και ο Μουσικοδιδάσκαλος και Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιερής Μητρόπολης Κιτίου κ. Ανδρέας Βάβας. 
Ι. Μ. Κωνσταντίας
Φωτογραφίες: Ανδρέας Φλοκκάς,
Μάριος Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου