Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός Γενεθλίου της Παναγίας στην Λινόπετρα

Με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε το εσπέρας της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2016, στον φιλόξενο Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος Λινόπετρας Λεμεσού, η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Στη λατρευτική αυτή σύναξη την οποία διοργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Χρυσοσπηλιωτίσσης – Κάτω Βαρωσίων, η Ομάδα «Αμμόχωστος η Πόλη μας» και όλα τα οργανωμένα σύνολα των Κάτω Βαρωσίων Αμμοχώστου, παρευρέθηκαν ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Γεώργιος Κάρουλλας, κοινοτάρχες κατεχόμενων χωριών, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και αρκετοί εκτοπισμένοι κάτοικοι της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου.

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου αποτελούσε την πανήγυρη της ενορίας Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων και της ερειπωμένης πλέον Μονής της Παναγίας Αυγασίδας στη κατεχόμενη Μηλιά Αμμοχώστου.
Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, τον Πανιερώτατο και τους παρευρισκόμενους, προσεφώνησαν ο κ. Χριστοφόρος Κουμπάρος, γραμματέας της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Κάτω Βαρωσίων και ο κ. Αντώνης Καραντόνης Πρόεδρος του Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου, καθώς και ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού Πρωτ. Προκόπιος Προκοπίου.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ πάντων των αδικοχαμένων θυμάτων της εισβολής και αναπεύθηκε δέηση υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου, στο προαύλιο του ναού.
Ι. Μ. Κωνσταντίας
Φωτογραφίες: Ανδρέας Φλοκκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου