Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Υποδοχή λειψάνου Αγίας Μαρίνης στον Αναλυόντα

Με αισθήματα ιεράς συγκινήσεως η των Ταμασέων Εκκλησία υποδέχθηκε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, τεμάχιο της δεξιάς χειρός του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Το ιερό αυτό θησαύρισμα μεταφέρθηκε από την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου και εκομίσθη από τον Καθηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμο, συνοδευομένου και από τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο.

Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο ιερός κλήρος, οι τοπικοί άρχοντες και ο φιλόχριστος λαός στην Πλατεία της Κοινότητας Αναλυόντα. Στη συνέχεια εν πομπή μεταφέρθηκε στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίνης, όπου εψάλη Δοξολογία και αναπέμφθηκε δέηση.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος, μιλώντας προς το εκκλησίασμα, αφού ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο και τη συνοδεία του  για τον κόπο  στον οποίο υπεβλήθησαν να μεταφέρουν το ιερό λείψανο, τόνισε ότι η παρουσία της Αγίας Μαρίνης δια του λειψάνου  της, έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου ο λαός της μαρτυρικής μας Μεγαλονήσου βάλλεται από τις αθεϊστικές αντιλήψεις κακόβουλων εχθρών της πίστεως, οι οποίοι με τον προπαγανδιστικό τους λόγο επιχειρούν να σκανδαλίσουν τις αγαθές ψυχές των πιστών και ιδιαίτερα των νέων μας. Η Χάρις που αναβλύζει από τα ιερά λείψανα, τόνισε ο Πανιερώτατος, παρηγορεί και ενισχύει τους άνθρώπους στον προσωπικό τους αγώνα, αλλά και στον αγώνα που διεξάγουμε για την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού μας.

Στη συνέχεια, εκ μέρους της Κοινότητας, μίλησαν ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Παρέλλης και ο Κοινοτάρχης της Κοινότητας κ. Νεόφυτος Κων/νου.

Το βράδυ της Παρασκευής τελέστηκε στο ναό Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Σκέπης.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει, στο ναό της Αγίας Μαρίνης Αναλυόντα, μέχρι και την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, ο οποίος καθημερινά θα είναι ανοικτός από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου