Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Συγκέντρωση Στελεχών και Κατηχητών Μητροπόλεως Ταμασού

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση  κατηχητών και στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου εκκλησιαστικού και κατηχητικού έτους.
Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ποια είναι η ουσία του Ευαγγελίου, που καλούμαστε να κηρύξουμε σήμερα».
Στη συγκέντρωση προσήλθαν οι ιερείς και τα στελέχη της Μητρόπολής μας, οι οποίοι ασχολούνται με το κατηχητικό έργο. Όλοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του Θεοφιλεστάτου, ο οποίος ανέπτυξε με γλαφυρότητα το θέμα του. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία του Ευαγγελικού λόγου και με ποιον τρόπο μεταφέρεται το Ευαγγέλιο στους νέους, σημειώνοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος δεν είναι η λογική, αλλά η πίστη».
«Όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε πίστη, τότε θα την μεταδώσουμε και στις καρδιές των νέων μας, που παρακολουθούν τα κατηχητικά. Η προσευχή μας, όταν εκπορεύεται από τα βάθη της καρδίας μας, αποτελεί ένα πολύ καλό εφόδιο για την επιτυχία του έργου μας», τόνισε.
Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου