Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Μνημόσυνο ήρωα Λουκά Λουκά στην Αγία Νάπα

Τελέστηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, το ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα Λουκά Λουκά, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959.

Του Μνημοσύνου προέστη ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ.κ Βασίλειος και τον επιμνημόσυνο λόγο εκϕώνησε ο Βουλευτής Αμμοχώστου κ. Γιώργος Κάρουλας.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο κ. Κάρουλλας, αϕού αρχικά εξήρε τη θυσία του ήρωα, τόνισε ότι «ξεκάθαρος στόχος μας είναι η επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, που θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της πατρίδας μας. Μόνο με τη λύση πρόσθεσε και την επανένωση θα εκπληρώσουμε το χρέος που οϕείλουμε όλοι στους αθάνατους ήρωές μας που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, χωρίς στρατούς κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις, σε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο από τον Ακάμα ως τον Απόστολο Αντρέα. Μόνο τότες κατέληξε, οι ήρωές μας που έπεσαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος» για μια Κύπρο, ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική θα αναπαυθούν».

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο του ήρωα στην πλατεία της πόλεως και έγινε κατάθεση στεϕάνων από τους επίσημους καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν και παρουσίασαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας και το Μουσικό Σχήμα της Νίκης Αντωνίου, πιάνο Νάταλη Θεοδούλου και τραγούδι Χριστόφορος Ζήνωνος.

Ι. Μ. Κωνσταντίας
Φωτογραφίες Ανδρέας Φλοκκάς,
Μάριος Ανδρέου, Άννα Τζιοβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου