Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον Αναλυόντα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας χθες Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης στον Αναλυόντα.

Η επίσκεψη του Πανιερωτάτου στον ως άνω ιερό ναό έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας και της προσκύνησης του ιερού λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης. Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτου Ταμασού, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου και Άνδρου κ. Δωροθέου.

Μαζί με τον Πανιερώτατο λειτούργησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος και άλλοι Κληρικοί.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή και τήρηση του χρυσού κανόνος από μέρους των χριστιανών.

Πριν από το τέλος της θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος, αφού ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Άγιο Καθηγούμενο για την μεταφορά του ιερού λειψάνου, του πρόσφερε, ως ενθύμιο της επίσκεψης του στην Μητρόπολή μας, ένα επιστήθιο σταυρό παρακαλώντάς τον ταυτόχρονα να συνεχίσει να προσεύχεται για τη σωτηρία της Κύπρου μας.
Ι. Μ. Ταμασού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου