Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στο Παραλίμνι, η Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.


Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο εορτάζων Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κυρηνείας κ. Χρυσοστόμου, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως.


Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας. Παρέστησαν, επίσης, οι Δημοτικές και Στρατιωτικές Αρχές, Βουλευτές της επαρχίας και πλήθος πιστών.


Μετά τη θεία Λειτουργία τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία επί τη εισόδο στον νεό ενιαυτό 2017. Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου έγινε η ευλογία της Βασιλόπιττας και ο εορτάζων Μητροπολίτης δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού.


Το μεσημέρι παρετέθη υπό του Πανιερωτάτου επίσημο γεύμα, στο οποίο παρακάθισαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, μέλη της Ιεράς Συνόδου, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και άλλοι προσκεκλημένοι.
Ι. Μ. Κωνσταντίας
Φωτογραφίες: Ανδρέας Φλοκκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου