Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στον Αρχάγγελο

Με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς και το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πολίτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο εκδήλωση, αφιερωμένη στην «Άλωση της Πόλης των Πόλεων».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η ενορία Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου – Στροβόλου και τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης, αφού αναφέρθηκε, κατ’ αρχήν, στην Άλωση της Βασιλεύουσας Πόλης του Κωνσταντίνου, στη συνέχεια μίλησε για την άλωση της καρδιάς από την αγάπη και την προσφορά του Ρώσου επιχειρηματία κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρενγκώφ.

Στο θλιβερό ιστορικά γεγονός της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και στα αφυπνιστικά μηνύματα – μαθήματα που μπορεί να αντλήσουμε από αυτό, αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας κ. Καδής, στον χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε ο Επιθεωρητής Θρησκευτικών μαθημάτων Δρ Γεώργιος Κάκκουρας.


Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε με επίκαιρα άσματα, ύμνους και κείμενα, τα οποία απέδωσαν, με εξαιρετική μαεστρία και ζωντάνια, ο Χορός Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η παιδική και γυναικεία χορωδία «Ο Άγιος Ιωάννης» και το μουσικό σχήμα «Το Ηδύμελπον», υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Δημοσθένους.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο π. Ιερώνυμος μαζί με τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής επιτροπής του ιερού ναού αποστόλου Μάρκου κ. Αλέκο Ιωάννου, απένειμαν στον κ. Ζαρενγκώφ το Παράσημο της ενορίας, σε αναγνώριση του πολυσχιδούς κοινωνικού, πολιτιστικού και φιλανθρωπικού έργου του.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου